Fietspad Moerdijkbrug tijdelijk afgesloten

20 maart 2017 17:42

De fietspaden op de Moerdijkbrug zijn deze week enige tijd (deels) afgesloten. Er worden portalen geplaatst om oneigenlijk gebruik van het pad tegen te gaan.

Het fietspad richting Dordrecht is dinsdag 21 maart dicht. Het fietspad richting Brabant is de 22e afgesloten. Ook donderdag en vrijdag vinden er werkzaamheden plaats.

De portalen zijn een hoogtebeperking, bedoeld om te voorkomen dat boeren met hun landbouwwerktuigen het fietspad op gaan. Dat is verboden bij wet, maar toch wordt het gedaan, met allerlei gevaarlijke capriolen als resultaat. “We horen bijvoorbeeld dat fietsers hun fiets over de vangrail tillen, richting de snelweg, om bijvoorbeeld een tractor te laten passeren,” vertelt Maurice van de Graef, woordvoerder van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. “Of een boer moet uitwijken, richting de brugleuning. Dat is niet gebouwd voor zwaar verkeer. Dan zou hij in het water eindigen.”

Geen ongelukken
Tot nu toe waren er nog geen ongelukken voorgekomen of klachten ingediend. Maar er moest wel herhaaldelijk wat worden gerepareerd. “Schade aan het wegdek, aan de leuning en de vangrail kwam regelmatig voor.”

Boeren moeten voortaan dus flink omrijden, via de Haringvlietbrug, of hun voertuigen per vrachtwagen vervoeren. Rijkswaterstaat is tot dusver niet van plan om een alternatief te bieden. “Omdat het al verboden was, ligt de verantwoordelijkheid bij de agrariërs.” Hulpdiensten zullen wel toegang krijgen tot het fietspad; op de bovenliggende balk zit een slot.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)