Geen gratis parkeren meer bij Villa Augustus

13 april 2018 18:15

Wie komt aanrijden bij Villa Augustus en geen hotelgast is wordt sinds kort vriendelijk verzocht elders te parkeren.


Het is misschien niet zo leuk, maar de gemeente heeft per 1 april zo’n - gratis - 250 parkeerplaatsen weggehaald bij Villa Augustus.

Enkele politici hebben inmiddels vragen gesteld aan de wethouder hoe het kan dat iemand mensen wegstuurt bij een openbare gemeentelijke parkeerplaats.

Eigenaar Daan van der Have van Villa Augustus zegt al enkele jaren in gesprek te zijn met de gemeente over het aankopen van de parkeerplaatsen. “Dit is een lastig proces geweest. Wij vinden het belangrijk voor een internationaal hotel als dit dat mensen die hier komen logeren vlakbij het hotel kunnen parkeren. We hebben nu overeenstemming met de gemeente dat we 49 parkeerplaatsen mogen kopen, maar de contracten daarvoor zijn nog niet ondertekend.”

“Tot die tijd hebben we afgesproken dat wij bezoekers mogen vragen of ze aan de andere kant betaald willen parkeren omdat wij hier onze hotelgasten laten parkeren. En als er mensen zijn die zeggen ‘ik mag hier parkeren want het is gemeentegrond’ dan gaan we die geen strobreed in de weg liggen.”

Wethouder Piet Sleeking laat desgevraagd weten binnenkort me het hotel te spreken en hoopt op een spoedige oplossing.

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)