Gemeente: ministerie negeert risico’s goederenvervoer

De gemeente Dordrecht vindt dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de risico’s van het goederenvervoer door Dordrecht negeert. Samen met gemeenten in Brabant wil de gemeente dat het ministerie de veiligheid centraal zet en de treinen met gevaarlijke stoffen omleidt of op een andere manier vervoerd.

Dit laten de gemeenten weten in reactie op een de Kamerbrief van staatssecretaris Van Veldhoven over het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor. In hun reactie stelt de gemeente voor om op korte termijn gevaarlijke stoffen te vervoeren via de Betuweroute, dit zou voor de veiligheid in Dordrecht veel schelen.

Op de langere termijn wil de gemeente dat er meer wordt vervoerd per schip of via een buizensysteem en moet er efficiënter worden gewerkt door de producenten en verwerkers.

Binnen de Dordtse politiek speelt het onderwerp ‘giftreinen’ al langer, eerder was het CDA al ‘verbijsterd’ dat er in het veiligheidsprogramma van het gemeentebestuur geen prioriteit was aan het stoppen van de treinen met gevaarlijke stoffen.


In februari werd bekend dat ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wil dat treinen met gevaarlijke stoffen Dordrecht voortaan mijden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)