Harde wind, maar schade valt mee

03 januari 2018 12:48

Het is niet extreem druk bij de brandweer in Dordrecht. Tot dusver moesten ze negen keer op pad wegens stormschade. Het gaat vooral om afgewaaide dakbedekking bij schuurtjes en een paar omgewaaide bomen.

"Het valt mee in Dordrecht", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio, "ook afgelopen nacht en vanochtend is er hier niet veel gebeurd. Maar wat voor ons een kleine schade is, kan voor betrokkenen emotioneel hard aankomen." Ze doelt daarmee op een dak dat van een serre afwaaide. Dat gebeurde overigens niet in Dordrecht.

Buiten Dordrecht richt de wind meer schade aan. "In Zuid Holland Zuid zitten we al over de 100 meldingen. Dan hebben we het over de Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en de Zwijndrechtse Waard. Ook daar gaat het vooral om losse dakbedekking, afgevallen takken en omgevallen bomen. "er zijn nergens slachtoffers gevallen."

Ondanks de aangekondigde storm, heeft de brandweer geen extra menskracht ingezet. "We kunnen ons hier ook niet goed op voorbereiden. Het is afwachten wat er gebeurt. We proberen van tevoren, samen met de gemeente, zoveel mogelijk te waarschuwen en mensen te adviseren losse spullen weg- of vast te zetten", zegt de woordvoerder.

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)