Herdenking Yom Ha Shoah voor het eerst in Dordt

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag komen steeds dichterbij. Donderdag wordt voor het eerst in Dordrecht ook de Dag van de Vernietiging herdacht.

Yom Ha Shoah is de is de jaarlijkse Joodse herdenking van de Holocaust. Zij herdenken deze dag de Joodse slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht en het Joods verzet tegen de nazi's.

Het is voor de eerste keer dat het in Dordrecht officieel herdacht wordt. Dat komt omdat er nu pas een joodse groep mensen is die groot genoeg is om het te organiseren, vertelt Bertie Rodrigues, die de herdenking organiseert.

"Ook in Dordrecht zijn er veel slachtoffers te betreuren van deze verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog."

De bijeenkomst is iets anders dan de Nationale Dodenherdenking op 4 mei, omdat dit een "echte Joodse aangelegenheid wordt".

youtube.com/watch?v=r7IMUIpeHKk

De bijeenkomst vind donderdag in het Stadhuis, daar staat ook het Joods monument van de stad. Een rabbijn leidt de bijeenkomst, ook de burgemeester is aanwezig. Ook leerlingen van het Johan de Witt Gymnasium zijn bij de herdenking betrokken. Zij leggen stenen neer bij het monument in het gemeentehuis om de Joodse oorlogsslachtoffers in Dordrecht te herdenken.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)