Huizenbouw ook in spoorzone

Als het aan het college ligt, worden er de komende jaren duizenden huizen in de stad bijgebouwd. Maar er is niet meer zoveel plek. Daarom is er besloten om ook te gaan bouwen in de spoorzone. Goed om ambitieus te zijn, vinden veel raadsleden, maar ze maken zich wel zorgen om de veiligheid.

De gemeenteraad vergaderde woensdagavond over grote projecten, waaronder de ontwikkeling van de spoorzone. Het hele gebied, dat loopt vanaf het station in Zwijndrecht tot aan Amstelwijck[-Wilgenwende, moet worden aangepakt. De meeste raadsleden zijn positief over het ambitieniveau van het college. "Dat is belangrijk als we als stad willen groeien," vindt Kevin Noels van D66. "Niet alleen qua woningen maar ook qua bedrijvigheid." Maar hij is het met collega Joost Veldman van de CU/SGP eens dat er wel gekeken moet worden naar de veiligheid. "We hebben in de vergadering aandacht gevraagd voor het goederenvervoer. Dat zorgt voor risicos voor omwonenden. Wij zouden graag in het ambitiedocument expliciet opgenomen willen zien dat Dordrecht daarvan af wil."

Ook GroenLinks is voorstander van het weren van goederentreinen uit de stad. Als het aan fractievoorzitter Kitty Kruger ligt, gaan veiligheid en leefbaarheid nog altijd voor groei van de stad en bedrijvigheid. "Als we het ambitieniveau qua aantal woningen niet halen is dat ook goed. En als we verder van het spoor moeten af gaan bouwen, dan moeten we dat doen."

www.youtube.com/watch?v=um8zCyaY8RY&feature=youtu.be

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)