In de stemming voor Dordt in Cello

Voor de 18de keer wordt volgende week Dordt in Cello gehouden. Het tweejarige muziekevenement waarbij het strijkinstrument centraal staat, gaat van start op woensdag 29 mei met een openingsconcert in de Augustijnenkerk.


De spits wordt dit jaar afgebeten door de strijkgezellen van het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Pieter Wispelwey vertolkt werk van Tchaikovski. Celliste Mascha van Nieuwkerk van Fuse speelt een nieuwe compositie van Tom Trapp. Na de pauze is het woord aan stadsdichter Marieke van Leeuwen, waarna het cellofestival officieel geopend wordt met een spetterend stuk voor 17 blazers en cello geschreven door Friedrich Gülda.

Het thema van Dordt in Cello is dit jaar meester en gezel. Op verschillende plekken in de stad, zowel binnen als buiten, worden vijf dagen lang concerten gehouden. Studenten conservatoria en leerlingen cello kunnen vier dagen lang deelnemen aan workshops en inspirerende masterclasses.

RTV Dordrecht komt vast in de muzikale stemming met een herhaling van de deel van de concerten van de editie 2017. Aanstaande zondag vanaf 18.00 uur zijn achtereenvolgens het openingsconcert, het hofjesconcert en een lunchconcert met Pieter Wispelwey te zien en te horen.

Het hele programma van dit jaar is te vinden op www.dordtincello.nl.

www.youtube.com/watch?v=F2whA5rrv9U&feature=youtu.be

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)