Jubileumexposiie toont kwart eeuw werken met passie en verstand

Het Dordrechts Museum, het museum van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, laat binnenkort een verzameling zien van de vrienden van het museum. Te zien van 21 juni tot en met 13 oktober.

De vrienden van het museum zijn de ambassadeurs van het museum. Het eerste werk dat zij kochten was het moderne en abstracte werk Winter van Edgar Fijnhout. De nieuwste aanwinst is het Van Beveren familieportret dat na vijf eeuwen weer terugkwam in Dordt. Het is een schilderij van voor de Beeldenstorm.

De wisselwerking tussen traditie en vernieuwing is altijd de grote constante kracht van de collectie geweest. De steun aan het schilderij Zonder Titel van René Daniëls onderstreept de erkenning van de blijvende vernieuwende kracht van de schilderkunst. Maar de tentoonstelling toont meer dan alleen schilderkunst.

Zo is er ook een vergulde dekselbokaal van de Wijnkopersbroederschap uit 1582 en een 318-delig Dordts huwelijksservies uit 1792 te zien. De collectie is sinds de oprichting van het museum in 1842 in omvang en kwaliteit gegroeid en krijgt steeds meer diepgang en reliëf.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)