Kerkzaal Pauluskerk dicht door betonrot

11 januari 2019 13:21

Een deel van de Pauluskerk in Nieuw-Krispijn is buiten gebruik door betonrot. Om geen risico te lopen is de kerkzaal afgesloten, totdat de vloer gerepareerd is.

De betonrot kwam tien jaar geleden al aan het licht, vertelt kerkmeester René van Houdt van de Hervormde wijkgemeenten 2 en 7. Zij zijn één van de gebruikers van het gebouw. "Twee jaar geleden moesten we vaker gaan monitoren. Dat hebben we gedaan en leverde nooit een veiligheidsrisico op."

Tot december vorig jaar. "Toen kregen we na een inspectie te horen dat het verslechterde en dat we hier wat mee moeten gaan doen." Daarop heeft het bestuur van de gemeenten besloten om "gewoon naar de Augustijnenkerk te gaan".

De diensten op zondagochtend van de gemeenten worden altijd al in de Augustijnenkerk gehouden en nu gaan ze er ook voor de middagdienst heen. "Met een groeiend aantal kerkleden willen we niet aankijken wat net wel kan of wat net niet."

Het kerkbestuur besluit binnenkort of de vloer gerepareerd of vervangen wordt. Renovatie van de Pauluskerk stond bovendien al in de planning, die zou beginnen per 1 april. "We zouden binnenkort al stoppen, we hebben dat nu gewoon naar voren gehaald."

Activiteiten in de andere zalen in het gebouw kunnen wel doorgaan. Ook Hervormde wijkgemeente 5 maakt gebruik van het gebouw. Hun kerkdiensten in een van de andere zalen van de Pauluskerk gaan gewoon door.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)