Kinderen slaan elkaar een nat pak in Dubbeldam

Een balk, twee kussens en een bak ijskoud water. Dubbeldam liep woensdagavond uit voor jaarlijkse toernooi op de boegspriet. Leerlingen van de Prinses Julianaschool en Prinses Beatrixschool namen het tegen elkaar op om te bepalen wie de beste boegsprietvechter van 2019 is.

Bij het boegsprietvechten zitten twee kinderen op een balk boven een bak met water. Ze proberen elkaar van de balk af te duwen, degene die het langst op de balk blijft zitten (of die het laatst in het water valt) heeft gewonnen. De spelers van de Julianaschool en Beatrixschool gingen gewapend met een kussen op de boegspriet de strijd aan.

De volwassenen bleven droog, want de kinderen vochten het samen uit. Maar wat de beste tactiek is, daarover verschillen de toeschouwers van mening. Organisator Tessa Meerkerk ziet bij voorkeur een kussengevecht boven het water. "Ik mis het slaan met de kussens op dit moment bij de kinderen.”

Johan Kooij, de penningmeester van Rommeldam is het daar niet mee eens. "Het beste is om het kussen meteen weg te gooien en je tegenstander het water in te trekken.”

De competitie wordt speciaal gehouden om aandacht te vragen voor Rommeldam, vertelt Meerkerk. "Het is eigenlijk de aftrap om iedereen te laten weten dat het zaterdag zover is en dat we er dan een hele leuke dag van gaan maken.”www.youtube.com/watch?v=rrPe3QsZP9c

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)