Klimmen en klauteren op De Sterrekijker

Een klimrek en schommel zijn op de meeste scholen wel te vinden, maar basisschool De Sterrekijker in Sterrenburg heeft wel een hele uitdagende manier om kinderen in beweging te krijgen. In de hal van de school is een klimwand gemaakt.

Daarop mag niet alleen geklommen worden tijdens de gymlessen, ook in pauzes en onderweg naar hun klaslokaal wordt er volop geklommen en geklauterd. "Je kan rustig naar binnen lopen of je kan van links naar rechts naar binnen klimmen en dan je klas in", vertelt gymdocent Niels Breur. "Ik denk dat dit heel mooi is om elke dag te doen."

Het idee ervoor komt van gymdocent Niels Breur. Hij deelde een filmpje van een klimwand in een Deense school, de directie hoorde het en nam zijn plan serieus en daar zijn de leerlingen maar wat blij mee. "Het is leuk, want de meeste scholen hebben dit niet," vertelt een van hen. Een klasgenoot vult aan: "Je doet het niet zo vaak, maar hier kan je het altijd doen."

Sommige leerkrachten gebruiken de klimwand ook in hun lessen. Zij hangen bijvoorbeeld antwoorden van rekensommen op bij een klimgreep.
www.youtube.com/watch?v=oNEtBGhQDLM

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)