KNRM redt watersporters bij Willemstad en in Biesbosch

De KNRM is zaterdag drie keer uitgevaren. Het ging om een jachtje met een motorstoring, een kano en bootje dat aan de grond was gelopen.

‘s Ochtends kwam de eerste melding binnen: een schip in nood bij Willemstad. Het ging om een jacht met motorstoring die langzaam naar de dijk dreef. Met hulp van een sleepkabel is het schip de haven van Willemstad binnen gebracht.

Aan het einde van de middag had een boot in de Brabantse Biesbosch hulp nodig: het was aan de grond  gelopen. Onderweg naar de locatie passeert de reddingsboot op de rivier de Amer een kano met twee mannen die zwaaiden met hun peddels. Als de redders poolshoogte nemen vertellen de mannen dat ze niet meer tegen de wind in kunnen peddelen. De reddingsboot neemt de kano en mannen aan boord en brengt hen naar hun camping.

Nadat de mannen zijn afgezet gaat de reddingsboot verder naar de boot aan de grond. Omdat de precieze locatie niet bekend was moet er eerst worden gezocht in de slootjes en kreken bij het Steurgat. In het laatste slootje wordt de boot aangetroffen. De reddingsboot neemt de inzittenden aan boord, trekt het bootje los en brengt hen terug naar Werkendam.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)