Komst mountainbikeparcours onzeker

Een mountainbikeparcours midden in natuurgebied De Elzen. Floris Visser en 1600 andere Dordtenaren zien het al helemaal voor zich. Maar of het allemaal doorgaat, is nog maar de vraag.

Voor Visser zijn er twee mogelijkheden om zijn gewilde parcours te realiseren: een burgerinitiatief of het plan aan het college voorleggen en afwachten op het wordt opgepakt. Wethouder Marco Stam is daar geen voorstander van, maar een burgerinitiatief betekent dat Visser zelf 60 procent van de kosten op zich moet nemen.

"Zelf denk ik dat een burgerinitiatief altijd prettiger is. Niet alleen uit kosten overwegingen, maar ook omdat op meerdere steun kan rekenen uit de bevolking", legt Stam uit. "Als je een gemeentevoorstel hebt, gaat toch altijd om de afweging van het kostenplaatje in de gemeenteraad. Wat niet altijd wil zeggen dat het komt tot uitvoering. Als de gemeenteraad nu instemt met een initiatief dan ben je al twee stappen verder."

Het parcours zou in totaal zo'n 40.000 euro gaan kosten. Visser en zijn compagnon beraden zich nu over wat ze verder gaan doen.

www.youtube.com/watch?v=2F_CFLinjrI

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)