Kromme plannen Sportpark Krommedijk?

De raadsfracties van VSP en D66 spreken hun zorgen uit over de plannen rond de ontwikkeling van Sportpark Krommedijk 2.0. Zij hebben stevige kritiek op allerlei aspecten van de gang van zaken. D66-er Kevin Noels beschuldigt de wethouder zelfs letterlijk van liegen in de uitzending van Studio De Witt.

Draagvlak
Het belangrijkste probleem dat ze signaleren komt voort uit gesprekken die gevoerd zijn met de betrokken sportverenigingen, nl. The Hawks, DFC en RCD.

Die geven aan dat er diverse varianten zijn aangeboden, maar dat die inhoudelijk allerlei verschillende kanten op zouden gaan. Uit deze gesprekken bleek ook, dat de clubs FC Dordrecht van harte een nieuw stadion gunnen, maar er niets voor voelen bij dat stadion ‘in te trekken’.

Wethouder Stam spreekt steeds over een breed draagvlak, maar bij de betreffende clubs is dat tot nu toe niet aanwezig.

Proces
De partijen willen eigenlijk ook wel heel graag op de hoogte worden gehouden hoe het proces nu verloopt. Er is een projectgroep ingesteld die de haalbaarheid van het project moet onderzoeken, maar het is niet bekend of die al een conclusie heeft bereikt.

Ook de Sportraad heeft eind januari een advies uitgebracht over de verdeling van wedstrijd- en trainingsvelden en parkeerruimte. De vraag is nu of met dit rapport al iets wordt gedaan.

Financiën
Er is ook veel onduidelijkheid over de financiële kaders, waarbinnen de plannen moeten passen. Wat gaan de plannen kosten en wordt er van de gemeente een zware garantstelling gevraagd? En wat is de financiële situatie van FC Dordrecht?

Kortom, de raadsfracties willen nu inzicht in alle stukken die over dit onderwerp in omloop zijn. Zeker omdat blijkt dat er haast achter de besluitvorming wordt gezet vinden deze fracties het hoog tijd voor een debat.

Deze kwestie is in de uitzending van Studio De Witt van afgelopen zaterdag uitgebreid aan de orde geweest.

www.youtube.com/watch?v=K5TJMhwAkC4

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)