Laatste wedstrijd eindigt in verlies voor FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft de laatste wedstrijd van het seizoen net verloren van FC Utrecht. opnieuw viel in de blessuretijd de beslissing. Het seizoen eindigt voor de Schapenkoppen met 36 punten en een 17e plaats op de lijst.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door Emiel Grootenboer van de supportersvereniging twee keer een prijs uitgereikt. Daniel Breedijk mocht de prijs voor beste speler van het seizoen in ontvangst nemen, de prijs voor meest gewaardeerde speler was voor Oussama Zamouri.

De scheidsrechter trok in de eerste helft drie keer een gele kaart voor een speler van Utrecht. Gabriel Culhaci maakte een overtreding op Crysencio Summerville, Wai-Tsun Dai kreeg er een na een overtreding en Tommy st. Jago trok figuurlijk aan de noodrem bij een aanval van Summerville.

In de 29e minuut kreeg Utrecht een vrije trap op ongeveer 30 meter van het Dordtse doel, Rayan El Azrak ging achter de bal staan en schoot hem met een mooie krul langs keeper Bryan Janssen het doel in.

Kort daarna ging Utrecht speler Mark Pabai op jacht naar de 0-2 maar Bryan Janssen stopte de bal keurig. De overtreding van st. Jago volgde en een vrije trap voor Dordrecht volgde. De bal werd door een Dordtse speler op de lat gekopt en daarna net naast geschoten.

In de tweede helft werd er spel levendiger en kwam FC Dordrecht een paar keer dichtbij de gelijkmaker. De beloning kwam in de 68e minuut toen Jari Schuurman de 1-1 binnenschoot. Hij profiteerde van verwarring binnen de verdediging van Utrecht en kon hem vrij langs keeper Fabian de Keizer schieten.

Wat volgde was een levendige twintig minuten waarin beide teams op jacht gingen naar een voorsprong. De kans van de wedstrijd volgde in de 77e minuut toen Thomas Kok een schot loste, de bal via een Utrechts been op de lat vloog, omhoog stuiterde en weer neerkwam op het net.

Kort daarna kwam Utrecht bijna op voorsprong maar Janssens vuist tikte de bal weer weg. In de 91e minuut werd de wedstrijd beslist toen Mitchell van Rooijen de bal langs Janssen schoot en de wedstrijd besliste.

Lees morgen het interview met Claudio Braga op onze website.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)