Let op: dinsdag geen bussen en treinen door staking

Vervoerdersmaatschappij Qbuzz en de NS staken dinsdag. De bussen en treinen zullen die dag minder of helemaal niet rijden. Qbuzz adviseert mensen alternatief vervoer te regelen. In hoeverre de staking de MerwedeLingeLijn raakt, is op dit moment nog niet bekend. De waterbus doet niet mee aan de staking en vaart dus gewoon door.

In vrijwel het hele land ligt het openbaar vervoer plat, omdat werknemers staken voor een beter pensioen. De bonden zeggen tegen RTV Rijnmond, dat nieuwe actie nodig is omdat er nog geen zicht is op een pensioenakkoord. Eind vorig jaar mislukte het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen. "We vinden het vervelend voor reizigers, maar we doen dit ook voor hen", aldus Brigitta Paas, bestuurder bij FNV Streekvervoer. "Voor een goed pensioen voor iedereen. Het is tijd dat het kabinet over de brug komt."

Wel is er uitzondering voor de regio rondom Schiphol. De rechter heeft besloten dat er dinsdag tussen 05:00 uur en 21:00 uur ieder kwartier een trein van Schiphol naar Amsterdam Centraal en vice versa rijden. De treinen stoppen ook op de stations Lelylaan en Sloterdijk. De luchtvaartmaatschappij vreest namelijk voor de openbare orde als reizigers het vliegveld niet kunnen benaderen of verlaten.

De NS laat op haar website weten begrip te hebben voor de zorgen over pensioenen, maar dat ze het jammer vinden dat opnieuw gekozen is voor een middel waar de reizigers zeer veel hinder van ondervinden. Reizigers worden de dupe van een conflict waar de NS zegt geen partij in te zijn.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)