Meer banen, maar niet voor iedereen

12 oktober 2017 10:11

De werkgelegenheid in Dordrecht en omstreken groeit. Maar in de arbeidsmarkt vinden grote veranderingen plaats, waardoor vraag en aanbod slechter op elkaar aansluiten. Dat zegt het UWV in het jaarlijkse rapport Regio in Beeld.

In 2018 wordt zo’n 1.5% banengroei verwacht tot 122.000. De meeste in de zorg, maar ook de andere sectoren groeien.
Niet iedereen vindt een nieuwe baan. Een aantal groepen blijft aan de zijlijn staan en het aantal bijstandsuitkeringen neemt nog steeds toe. Laagopgeleiden, mensen met een beperking en 55-plussers hebben de meeste problemen. Maar er zijn ook veel mensen met een beroep waar weinig vraag naar is. Het UWV heeft dan ook een overzicht gemaakt van mogelijke overstapberoepen.
Bovendien ontstaat er een toenemende kloof tussen vraag en aanbod. Door de snelle technologische ontwikkelingen, door vergrijzing en de flexibilisering van de arbeidsmarkt wordt het voor ondernemingen lastiger voor hun vacatures de juiste invulling te vinden. De gevraagde vaardigheden zijn vaak niet beschikbaar.
Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder, wil door maatregelen in het onderwijs zorgen dat mbo-opleidingen beter aansluiten op de vraag en hij wil het hbo-onderwijs versterken. Tenslotte doet hij een beroep op studenten een opleiding te kiezen die meer kans op een baan geeft.

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)