Meldpunt Kuikentjesmisbruik niet te spreken over Stadsboerderij Weizigt.

Het Meldpunt Kuikentjesmisbruik kreeg rond de paasdagen via haar website meerdere klachten binnen over mogelijke misbruik van kuikens in Stadsboerderij Weizigt. Volgens het meldpunt werden kuikentjes gebruikt tijdens een paasevenement om te knuffelen.

“In onze optiek geeft stadsboerderij Weizigt hiermee het verkeerde voorbeeld aan kinderen door zo respectloos met jonge kwetsbare dieren om te gaan. Deze kuikentjes horen bij een moeder en worden het liefst met rust worden gelaten”, schrijft het meldpunt op facebook.

Sandra van de Werd, medewerker van het meldpunt, zegt in een telefonisch gesprek met RTV Dordrecht niks anders te kunnen doen dan hun zorgen te uiten op Facebook. De organisatie denkt er over om de gemeente te benaderen. Zij geven immers veel subsidie aan de Stadsboerderij. “Kuikens horen bij hun moeder te blijven. We moeten het niet normaal vinden dat dat niet gebeurt." De kuikens die het Weizigt heeft, worden volgens van de Werd weggehaald bij de industrie. "Een groot deel van de kuikens wordt later afgemaakt, dat gebeurt met name bij de haantjes."

Teamleider Nicole van Straaten van de Stadsboerderij laat weten het meldpunt uitgenodigd te hebben om te komen kijken naar hoe er om gegaan wordt met de kuikens. Volgens van Straaten is het meldpunt niet langs geweest. Ook zou de berichtgeving op facebook verdraaid zijn door het meldpunt en is niet alles wat besproken is vermeld.”

Bij de Stadsboerderij worden geen kuikens afgemaakt vertelt Van Straaten. “Wij kopen kuikens in, als ze groter zijn geworden gaan de dieren naar andere boerderijen die wij kennen. Afmaken is natuurlijk niet de bedoeling.” Verder zegt van Straaten de berichtgeving onzin te vinden. ‘Het meldpunt maakt het groter dan dat het is’.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)