Merwedehuusjes op de Veerplaat voor daklozen

06 december 2018 14:01

Op de Veerplaat staan tegenwoordig vijf kleine woningen. Groot genoeg voor een persoon, maar niet zomaar iedereen kan daarin wonen. Dit zijn Merwedehuusjes speciaal voor daklozen.

De 'huusjes' zijn bedoeld voor mensen die langdurig zwerven en die niet passen in de voorzieningen die er al zijn. Met name omdat die gezamenlijk zijn. In deze Merwedehuusjes vinden daklozen hun rust. Zij wonen hier alleen.

Op de Veerplaat staan nu vijf units, dat betekent onderdak voor vijf personen. Plannen voor meerdere units zijn er nog niet. "Eerst maar eens kijken naar hoe het hier gaat," zegt Els van Leeuwen, projectmanager van de Merwedehuusjes. "We hopen wel dat het zo'n succes is dat gemeente misschien meerdere plekken toezegt."

De daklozen kunnen niet zomaar intrekken. Door een grote groep mensen, bestaande uit onder andere politie en handhaving wordt er een selectie gemaakt.
Wonen is ook niet gratis, er moet gewoon huur betaald worden. Alles wat valt onder de basisbehoefte staat in het huisje, daar betalen ze ongeveer 500 euro voor.

De Merwedehuusjes staan hier, volledig ingericht, voor de komende 5 jaar. Vanaf aanstaande maandag worden ze bewoond.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)