Minder kerstlampjes in de stad dit jaar

07 november 2018 17:57

Op het Bagijnhof en in de Johan de Wittstraat is dit jaar minder sfeerverlichting te zien. Uit onderzoek van de gemeente kwam dat de muurankers en de kabels het gewicht van de lampjes in combinatie met sneeuw niet kunnen dragen.

De gemeente onderzocht de kwaliteit van de bevestiging van de lampjes, nadat in 2017 de lichtjes naar beneden vielen bij hevige sneeuwval. Daarbij raakte een 9-jarig meisje licht gewond.

De overspanning voor de kerstverlichting in de stad wordt op alle andere plaatsen ook gecontroleerd. Daarbij zijn geen onoverkomelijke problemen aangetroffen.

Woensdagmiddag zijn de hoogwerkers op de Visstraat begonnen met het nalopen. Door het ophangen van de gewichten aan de overspanningskabels, wordt getest of zij het berekende gewicht uit het onderzoek aankunnen. Daarin zit het gewicht van de sfeerverlichting en overige belasting, zoals sneeuw.

Johan Jonker meldt dat voor het Bagijnhof en de Johan de Wittstraat nog geen goed onderzoeksresultaten beschikbaar zijn. Daarom is gekozen om op deze locaties dit seizoen uit voorzorg minder sfeerverlichting op te hangen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)