Mogelijk morgen geen bussen

03 januari 2018 11:11

Het is nog afwachten of er morgen bussen rijden in Dordrecht. Treinen op de Merwedelingelijn rijden wel en ook de Waterbus vaart. In heel het land wordt morgen mogelijk gestaakt bij het regionale openbaar vervoer. Ze krijgen de CAO niet rond.

"Er is sprake van een stakingsdreiging, morgenochtend weten we pas of de bussen rijden", zegt een woordvoerder van Arriva. De dreiging geldt niet voor het treinvervoer op de Merwedelingelijn en de diensten van de Waterbus. Daar wordt namelijk gewerkt volgens een andere cao. Regionaal vervoerder Arriva zegt de reiziger via sociale media op de hoogte te houden. "Ook passen we vanavond onze website aan."


De bonden hebben het cao-overleg met de werkgevers afgebroken. Er werd onderhandeld over werkdruk, scholing en vergrijzing. Heikel punt is dat chauffeurs vinden dat ze geen tijd hebben om tussentijds naar de wc te gaan. De werkgevers vinden van wel en zijn niet van plan daar in een cao afspraken over te maken. Het zou gaan om maatwerk en daar past geen centrale afspraak bij, zeggen ze.

Hoewel het overleg tussen bonden en werkgevers is afgebroken, lag er nog geen eindbod op tafel. De onderhandelingen zouden dus zomaar vlotgetrokken kunnen worden. In dat geval gaat de staking niet door.


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)