Nieuwe wijkhopper rijdt door Sterrenburg

Sinds maandag rijden Wijkhoppers door Sterrenburg. Het nieuwe vervoersmiddel moet 75-plussers en mensen die slecht ter been zijn snel van A naar B brengen in de wijk.

Ans en Albert van Lubeek mochten maandagochtend als eerste een stukje meerijden. "Ik had al hoge verwachtingen van dat dit zou komen", vertelt Albert van Lubeek. "Maar nu we meegereden hebben en meegemaakt hoe het karretje rijdt en hoe het allemaal gaat: geweldig."

De Wijkhopper is een vervoersvorm voor wmo-pashouders en 75-plussers in de Drechtsteden en is bedoeld om het voor mensen makkelijker te maken snel ergens heen te kunnen. Zo kunnen ouderen snel even een boodschap doen, of worden afgezet bij een bushalte.

Van Lubeek: "Het kost niet zoveel tijd als dat je met de Drechthopper zou gaan. Een halfuurtje van te voren bestel je dit en dan brengen ze je waar je wilt in de wijk. Dat is een stuk beter dan dat je dat allemaal met de Drechthopper moet doen."

Geen lawaai
Ook is de Wijkhopper erg duurzaam: er is minder uitstoot en fossiele brandstoffen worden niet gebruikt. "Het is een heel leuk wagentje en heeft heel veel mooie voordelen ten opzichte van het traditionele vervoer", is ook wethouder Peter Heijkoop enthousiast. "Het is een hele mooie vervoersvorm omdat ze elektrisch zijn. Ze zijn heel duurzaam, maken geen lawaai en het is een prettige manier om vervoerd te worden."

De Wijkhopper rijdt op dit moment alleen in Sterrenburg en Papendrecht. Dit volgt op een pilot in 2018, toen reden de wagentjes al drie weken door Sterrenburg. Toen is het idee ontstaan om ook het minibusje ook in de rest van de Drechtsteden te laten rijden.

De Wijkhopper won vorig jaar de tweede prijs van de Taxi Innovatie Prijs (TIP) 2018. Klanten gaven het vervoer een 7,5. Vooral de korte wachttijden, snelle ritten, lage instap en de snelle besteltijd werden toen gewaardeerd.

Begin 2020 moet het busje in alle Dordtse wijken en de overige Drechtsteden rijden.
www.youtube.com/watch?v=YbSLFNdFnRY

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)