Dordrecht, Netherlands

Internationaal straattheater vermaakt publiek tijdens Dordt Pakt uit

Onder het motto ‘Dordtse ondernemers zetten de bloemetjes buiten’ wordt aanstaande zaterdag 20 april Dordt Pakt Uit gehouden. Een evenement dat georganiseerd wordt door Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht (POBD) en bedoeld is om bezoekers van de binnenstad te laten zien wat winkeliers allemaal te bieden hebben.
Redactie RTV Dordrecht | 17 april 2024 14:00 | Aangepast op 17 april 2024 14:00
Behalve dat ondernemers de deuren open zetten en leuke acties voor klanten hebben, wordt het winkelend publiek zaterdag getrakteerd op muziek en bijzonder straattheater. “We organiseren dit jaar maar één editie van Dordt Pakt Uit dus dan we pakken we ook echt uit”, vertelt Andrea Klingler van de POBD. Voorgaande jaren werd er een voor- en een najaareditie gehouden. “De ochtend is voor de mensen die van rustig winkelen houden. Vanaf het einde van de ochtend en begin van de middag kun je allerlei verschillende soorten straattheater tegenkomen.”

Het straattheater komt niet alleen uit Nederland maar ook van over de grens. Zo is op de Statenplaats een show van een straatartiest op maar liefst 5 meter hoogte te zien. Ook komen er optredens van een Belgische jump rope groep die al veel internationale prijzen heeft gewonnen. “Wat die jongens doen is echt next level”, zegt Klingler. “Zij brengen lekker veel energie en een spetterend optreden. Deze act treedt midden op de markt op, ter hoogte van de Geldmaatwinkel, en zal zeker veel bekijks trekken.”

Ontroerend straattheater
Wie van klein en ontroerend straattheater houdt, wil zeker kijken bij Steven Luca en zijn pop François Blanc. Deze kleine poëtische act is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. De schilderachtige pop maakt witte portretten van voorbijgangers. Je kunt hem zien op de Voorstraat west ter hoogte van het Stadhuis.

Rijdende badkuip
Maar je kunt nog veel meer bijzondere dingen tegenkomen. Een badderende man in een badkuip die dwars door de straten van de binnenstad rijdt bijvoorbeeld. Maar ook een levend bankstel, een mooie marionet en poppenspeler op stelten, maar ook schitterende metershoge papegaaien, vrolijke ballonvogels en prullenbakken die een eigen leven leiden.

Acties in de winkels
Ben je benieuwd wat je nog meer kunt verwachten zaterdag en welke acties winkeliers voor je in petto hebben? Op de site www.dordrechtpaktuit.nl vind je meer informatie.

Om een idee te krijgen hoe Dordt Pakt Uit eruit ziet, kun je hieronder kijken naar de reportage die wij tijdens de editie van 2022 maakten.

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Britse journalist lovend over Dordrecht: 'Doet me denken aan oogverblindende grachten van Venetië'

Al jaren heeft hoofdstad Amsterdam te maken met massatoerisme. De Britse krant i denkt graag mee en ...

Verkeerschaos centrum: 'We moeten door de zure appel heen'

Het zal velen afgelopen zaterdag zijn opgevallen: de effecten van de wegwerkzaamheden in de stad. Er...

“De markt heeft ons veel goed gedaan, dat valt nu een beetje in duigen…”

De plannen om de Dordtse binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers zijn deze dinsdag bekend...

Ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren gaan nauwer samenwerken

Vastgoedeigenaren, de gemeente Dordrecht en Dordtse ondernemers gaan nog nauwer samenwerken. Vrijdag...

Tweede editie Cultuur op de Hoek wederom succesvol verlopen

De tweede editie van Cultuur op de hoek is goed verlopen. Nadat wethouder Rik van der Linden het sta...

De route naar een levendige(re) binnenstad, waar staan we nu?

Slijpen aan een ruwe Diamant, dat was ruim anderhalf jaar geleden de naam van het meer dan veertig p...