Dordrecht, Netherlands

Mamacafé Dordrecht viert 10 jarig jubileum

Het Mamacafé Dordrecht bestaat vandaag tien jaar. Het is een plek voor jonge ouders om ervaringen en kennis te delen. Talli de Haes, medeoprichter van Het Mamacafé, startte de ontmoetingsplek na haar eerste kind. Ze miste het sociale contact met andere moeders. “Het is hier altijd super druk en gezellig.”
Pim Takkenkamp | 8 mei 2024 17:00 | Aangepast op 8 mei 2024 17:00
Er is koffie, thee en gebak en de eerste moeders druppelen langzaam binnen. De moeders kletsen met elkaar terwijl de pasgeboren aanhang met elkaar speelt. Aanhang ja, de mama’s staan hier namelijk een keer in de maand even centraal. “Wij kunnen met elkaar kletsen, terwijl onze kinderen zorgeloos met elkaar spelen. Zo hebben we ook even rust”, glimlacht Marta, een van de mama’s.

Marta twijfelde voorheen of ze wel moest gaan. “Van anderen hoorde ik dat hun opvoeding fantastisch gaat, maar bij mij was dat niet zo”, vertelt ze. “Maar toen ik er toch voor koos om te gaan, merkte ik dat de andere moeders je hier juist steunen.” Daarbij ervaart Marta het als prettig om van elkaar te leren in een sociale omgeving.

Elke maand, als de moeders bij elkaar komen, is er een gastspreker met een thema. Een specialist die de jonge moeders tips en adviezen kan geven. Vandaag is het thema baby- en kindergebaren. “Het zijn gebaren voor baby’s of jonge kinderen”, legt Talli uit. “Om zo eerder te kunnen communiceren met hun ouders, omdat ze dan nog niet kunnen praten.”

Na tien jaar Mamacafé kan Talli tevreden terugblikken op haar periode als vrijwilliger tot nu toe. “Het leukste vind ik de vriendschappen die hier ontstaan. En dit alles was niet mogelijk geweest zonder alle gastvrouwen die de afgelopen jaren naast me hebben gestaan.”

Bekijk onze reportage hieronder.

Lees meer over:

Maasstraat|Mamacafé|Moeder|