Dordrecht, Netherlands

Vernieuwd winkelcentrum Sterrenburg wint prijs: 'Een ongekende prestatie!'

De metamorfose die winkelcentrum Sterrenburg de afgelopen jaren heeft ondergaan, is bekroond met een prijs. Een landelijke vakjury heeft het centrum uitgeroepen tot beste multifunctionele ontwikkeling van 2024.
Redactie RTV Dordrecht | 7 mei 2024 12:56 | Aangepast op 7 mei 2024 12:56
“Het is een ongekende prestatie, mede gezien de concurrentie van grote projecten als het Savornin Lohmanplein (Den Haag red.) en Nieuw Kijkduin, dat wij met ons centrum in de wijk Sterrenburg deze prijs weten te winnen", aldus een enthousiaste Jan Willem Lemkes, mede-eigenaar van de Jumbo Foodmarkt.

De prijs is uitgereikt tijdens het jaarlijkse congres van Kern, de opvolger van de Nederlandse Raad voor Winkelcentra. Die organisatie zet zich in voor de herontwikkeling van bestaande winkelcentra en de mogelijkheden om er ook te wonen en andere activiteiten te organiseren.

Voor miljoenen verbouwd
Winkelcentrum Sterrenburg is vorig jaar heropend na een grondige en een tientallen miljoenen kostende verbouwing. De Jumbo is verplaatst en uitgebreid met een Foodmarkt, er zijn meer parkeerplaatsen aangelegd en ook de uitstraling van het winkelcentrum is gemoderniseerd. De jury prees hoe het winkelcentrum is aangepakt en looft de sterke sociale functie voor de wijk Sterrenburg 'als levendig ontmoetingspunt in het hart van de gemeenschap'.

Marvin de Roode, asset manager van het winkelcentrum namens beheerder Wereldhave, is blij met de erkenning. “Het is een bevestiging van onze Wereldhave Full Service Centrum strategie en een groot compliment voor het ontwikkelteam, de gemeente Dordrecht, Jumbo en uiteraard alle ondernemers die in de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in hun winkels. Een prijs waar iedereen in Dordrecht trots op mag zijn”.

Een jaar geleden werd het vernieuwe winkelhart van Sterrenburg heropend, bekijk hieronder de reportage.

Lees meer over:

winkelcentrum sterrenburg|

Lees ook

50 jaar Winkelcentrum Sterrenburg: 'Een en al nostalgie!'

De oude foto's trokken een hoop aandacht. Veel mensen die even stopten en ze goed bestudeerden. "Ik ...

Winkelcentrum Sterrenburg is 50 jaar oud en kan na verbouwing weer jaren mee

Winkelcentrum Sterrenburg heeft de afgelopen twee jaar een metamorfose ondergaan. Na 50 jaar ziet he...