Nobel's Brood organiseert Pinksterontbijt voor de tweede keer

11 juni 2019 16:43

Duizend personen genoten maandag van een ontbijtje bij Nobel’s Brood, voor de tweede keer organiseerden Sander en Willemijn Nobel het ontbijt. “Een klein ontbijtje voor duizend mensen”, vertelt Sander.

Het idee voor het evenement kwam vijf jaar geleden na de aankoop van de winkel. “Toen we net de winkel hadden geopend, vijf en een half jaar geleden zeiden we als grapje: 'we zouden wel eens een keer een heel groot ontbijt willen doen'. Omdat we zelf ook veel ontbijtjes al wegbrengen in Dordrecht naar verschillende adressen."

In januari 2018 was het zo ver. Willemijn gaf aan dat ze dat jaar een groot ontbijt wilde organiseren. "Zodoende dat onze droom uit kwam en we hebben het gewoon georganiseerd.”

Met het evenement is geld ingezameld voor nog eens duizend ontbijtjes, die zijn bestemd voor eenzame Dordtenaren. Deze ontbijtjes worden later dit jaar georganiseerd in wijkcentra licht Willemijn toe: “We hebben aangehaakt bij de campagne #jebentnietalleen van de gemeente om eenzaamheid tegen te gaan, dus iedereen die een kaartje heeft gekocht heeft eigenlijk ook een ontbijtje voor iemand anders gedoneerd."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)