Noordelijke insteekhaven gedempt voor woningbouw

09 augustus 2019 11:42

De Noordelijke Insteekhaven – de plek waar ooit de Ark van Noach heeft gelegen – wordt gedempt. Daarna worden er woningen op gebouwd.

Sinds deze week is er een aannemer gekozen die het werk mag gaan doen. Hij is de plannen nog aan het uitwerken, maar als het goed is begint hij eind van het jaar met het dempen.

Het is de bedoeling dat het zand – waarmee de haven wordt dichtgestort – zoveel mogelijk wordt aangevoerd vanaf de rivier. Er komt dan een enorme berg zand te liggen. Dit moet een aantal jaren inklinken en dat wordt weer constant gemeten.

Vervolgens wordt en nieuwe rivieroever aangelegd en wordt het terrein bouwrijp gemaakt. De berg verdwijnt dan weer. Als het een beetje meezit gebeurt dat bouwrijp maken in 2023 en 2024. Vervolgens moet er dan nog geheid worden. Eer dat de huizen er staan, zijn we zo’n twee jaar verder.

Momenteel ziet men ook een heleboel bigbags met zand liggen aan de zijkant van het terrein. Dit wordt gebruikt voor het verzwaren van de kades bij het wervenpark. Daar moeten de damwanden namelijk van vervangen worden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)