Ontwerpwedstrijd voor Huis voor Stad en Regio

De gemeente zit nu nog in het stadskantoor, maar dat gaat veranderen. In de komende jaren wordt de Spuiboulevard drastisch onder handen genomen en bij de metamorfose hoort ook nieuwbouw. Op de plek van het oude belastingkantoor moet een nieuw, modern en duurzaam pand verrijzen: Huis voor Stad en Regio.

Maar hoe dat pand eruit komt te zien, is nog niet bekend; er in namelijk nog geen ontwerp voor. Daarom heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven voor architecten. Maar alleen bureaus die ervaring hebben met dit soort projecten, kunnen hun ontwerp insturen. Wethouder Maarten Burggraaf: "Omdat het gewoon een belangrijk, maar ook een groot project is. We willen wel dat, als we een van de ontwerpen uitkiezen, dat die ook gerealiseerd kan worden. Daarom stellen we vooraf eisen."

Het nieuwe pand mag best wat kosten, maar moet wel duurzaam zijn. Daarnaast moet het gebouw van zo'n 18.000 m2 niet alleen plaats bieden aan de gemeente, maar ook aan de bibliotheek en de VVV.

In het voorjaar van 2020 worden de vier beste ontwerpen getoond aan het publiek. Uiteindelijk kiest een vakkundige jury de winnaar.

www.youtube.com/watch?v=HBvhAo82nkw

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)