Op zoek naar 1000 soorten in de Biesbosch

21 mei 2019 16:59

Komend weekeinde start de 1000 soortenweek in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Mensen kunnen dan samen met boswachters en ecologen op pad om nieuwe soorten te ontdekken.

Het begint zaterdag met een publieksdag in de Hania`s polder langs de Oude Veerweg. Verder wordt er gekeken in de Elzen, Louisa- en Kannemanspolder, Noorderdiepzone en de Tongplaat.

”Vette kans dat we ook nieuwe soorten voor het Eiland van Dordt gaan ontdekken,?” zegt boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer. ”Omdat je op deze manier van onderzoeken heel anders gaat kijken. Zo is er bijvoorbeeld ook nachtonderzoek. We gaan het gebied intensief onderzoeken. Het lijkt bijna een spelletje, maar dan met een serieuze ondertoon.”

Volgens Van der Es is het halen van die duizend goed mogelijk, ”Het is kansrijk want er staat veel te gebeuren in de komende week. Zo staat er nog veel in bloei en is er nog een beetje vogeltrek.”

Met een teller op de website wordt bijgehouden hoeveel soorten er inmiddels zijn aangetroffen. Mensen kunnen via waarnemingen.nl een foto uploaden.

De laatste tijd lezen we veel van massaal uitgestorven dieren. Volgens Van der Es is dat ook in de Biesbosch het geval. ”Gelukkig zijn in de Biesbosch heel veel stukken terug gegeven aan de natuur. Dit zijn mooie stappen om de biodiversiteitsherstel te lijf te gaan.”

Op 1 juni is er een soort eindsprint om 13.00 uur vanaf de hoeve Jong Dordrecht van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch aan de Noorderelsweg 2a. Rond 15.30 uur wordt de eindstand bekend gemaakt.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)