Pap gaat door met vuurwerkverkoop

06 december 2017 17:00

Het tuincentrum aan de Lindelaan in Dubbeldam is inmiddels gesloopt. Toch gaat Pap verder met de jaarlijkse verkoop van vuurwerk. Er is een nieuw pand aan de Jan Valsterweg. Dat is het bedrijventerreintje tegenover het Wellant College.

"Dit is gewoon een kantoorpand", zegt Leo Pap van Vuurwerk Pap, "We hebben het helemaal verbouwd om aan alle eisen te voldoen". Op de begane grond is een verkoopruimte met een enorme balie. Daarachter liggen drie " bunkers"; ruimtes waar het vuurwerk komt te liggen. In het pand zijn extra brandvertragende deuren geplaatst en een sprinklerinstallatie. Vooral dat laatste was duur.

"De marges staan onder druk en de veiligheidseisen worden steeds strenger. Dat kost veel geld", zegt Pap. De verbouwing is dan ook niet alleen voor die drie dagen van dit jaar waarop vuurwerk mag worden verkocht. "Als je het voor één keer doet, kan je het beter niet doen. We hopen hier minimaal een aantal jaren vooruit te kunnen."

Volgens Pap hebben de verscheidene vuurwerkverkopers in Dordrecht geen last van elkaar. Natuurlijk krijgt de rest meer klanten als Pap gewoon was gestopt. "Maar het kan ook te druk worden in de winkels en dat is ook niet goed", zegt hij.

Pap had de ingang van de winkel liever anders gezien. Een aanbouw kreeg hij niet op tijd rond. Daarom zet hij een tent voor de zaak om de wind en koude tegen te houden. Dan kan de overheaddeur gewoon naar beneden en de verwarming in de winkel aan.

Het is kort dag om alles op orde te krijgen, maar Pap ziet het allemaal gebeuren. Zaterdag is de zaak al open voor de voorverkoop. De daadwerkelijke verkoop vindt plaats op 28, 29 en 30 december. De laatste dag van het jaar zijn alle vuurwerkwinkels in Nederland dicht. Het is dan een zondag.

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)