Dordrecht, Netherlands

Passion in Dordrecht, wat gebeurt er nog meer?

Vandaag is de dag van The Passion in Dordrecht. 's Avonds staat de muzikale vertelling van het Paasverhaal in de binnenstad in de schijnwerpers. Rondom dit televisie-evenement organiseren Dordtenaren een hoop activiteiten. We nemen je mee in een overzicht met alle informatie over het evenement en de randactiviteiten.
Robert van Loon | 18 april 2019 08:30 | Aangepast op 18 april 2019 08:30
The Passion vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus en wordt live uitgezonden door de EO/KRO-NCRV.

Bereikbaarheid

Wil je The Passion bezoeken en kom je niet uit Dordrecht, houd er rekening mee dat de waterbus tussen Dordrecht en Rotterdam om 21:00 uur zijn laatste vaart heeft. Zoek voor de terugreis een alternatief. De waterbus tussen Zwijndrecht vaart niet naar de Hooikade maar naar de Merwedekade.


Via het openbaar vervoer is Dordrecht te bereiken met de bus of trein. De NS heeft extra personeel ingezet op het Dordtse station en zet langere treinen in.


Op het Achterom staat een pop-up kerk, dit is niet alleen een informatiepunt voor bezoekers maar ook een plek voor een goed gesprek.

Voor fietsers zijn er extra fietsenstallingen op het Sint Suraplein, de Aardappelmarkt en het Stadhuisplein.


Auto’s kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Weeskinderdijk en in parkeergarages in de binnenstad. Uitzonderingen zijn de parkeergarages Spuihaven en Energieplein, daar moet gewoon betaald worden.

Activiteiten

Bij de Kruiskerk aan de Vrieseweg staat een verlichte miniatuurversie van het Passionkruis. Je kunt er samen met anderen naar de uitzending kijken. Samen kijken kan ook in veel verzorgingstehuizen en in de huiskamer van Margriet Aalbers. Op de website van #jebentnietalleen is een overzicht met alle locaties waar samen naar de uitzending gekeken kan worden.


Vanaf het Kromhout start om 18:00 uur de Mars tegen Eenzaamheid. Hierin lopen cliënten van het Leger des Heils, personeel, vrijwilligers en andere mensen samen naar binnenstad. Met de tocht willen ze laten zien dat je niet alleen bent maar samen.


Bij Station Dordrecht worden bezoekers voorafgaand aan The Passion spectaculair verwelkomt met een speciale Passion Flashmob en tijdens het televisiespektakel is Renée van den Kerkhof druk bezig. Ze schildert een impressie van het evenement.


In het ontmoetingscentrum Van Alle Tijden kunnen bezoekers een kaartje sturen naar gedetineerden, op de Visbrug staat een Bijbelbus waar gratis bijbels worden uitgedeeld, de Antoniuskerk viert om 18:00 uur de Witte Donderdag viering, in de Trinitatiskapel is er de mogelijkheid in stilte samen te komen, te bidden of te zingen.


Na de afloop van The Passion is er in Bonfire een pubquiz, gaat de Grote kerk open voor bezinning, is er op het Grotekerksplein een afterparty met het Heart & soul Gospel Choir en speelt de film ‘Walking on sunshine’ op het Scheffersplein.


Uitzendingen

Lekker thuis kijken? Dat kan ook! The Passion wordt vanaf 20:30 uur uitgezonden op NPO 1.Ook is er een speciale radio-uitzending op NPO radio 2. Het verslag begint om 18:00 uur met een uitgebreide bespreking van de karakters en het verhaal. Vorig jaar was er voor het eerst een speciale radio-uitzending.

Vrijdag is een Dordtse impressie van het evenement te zien bij RTV Dordrecht.

En tot slot nog een tip van de politie voor mensen die hun auto parkeren. "Zorg ervoor dat je geen doelwit bent voor autokrakers door de waardevolle spullen uit je voertuig te halen. Pas trouwens ook op voor zakkenrollers op drukke plekken en zet je fiets goed vast."

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

300 Dordtenaren herdenken Navalny met lichtjestocht: ‘Heel indrukwekkend’

Een stille stoet van Dordtenaren trok woensdagavond door de binnenstad. Ze liepen van het Hof naar h...

Ongeluk tussen auto en vrachtwagen, A15 naar verwachting tot 16:00 uur dicht

Op de A15 ter hoogte van Ridderkerk is donderdagmiddag een vrachtwagen op een personenauto geklapt. ...

Schuurbrand in Papendrecht door fietsaccu

Een schuur van een woning aan de Douwes Dekkerlaan in Papendrecht is donderdagmorgen helemaal uitgeb...

Autoschade schering en inslag op het Geldelozepad

Bewoners van het Geldelozepad in het centrum van Dordrecht willen dat de gemeente iets doet aan het ...

Tientallen vluchtelingen uit Dordtse Oekraïne-opvang gezet: 'Die kunnen terug naar veilig land'

In de Dordtse opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne wordt de komende weken ruimte vrijgemaakt om ni...

Ssst! Nachtrust in de Biesbosch moet dieren beschermen

Staatsbosheer voert vanaf 31 maart een nieuwe maatregel in om de biodiversiteit in de Biesbosch een ...