Plantje in ruil voor tegel; groene tuin tegen wateroverlast

Of het een goede ruil is weten we niet, maar bij de gemeente kan men nu een tegel ruilen voor een plant. Alles om tuinen maar groener te krijgen en zo wateroverlast te beperken.

Volgens de gemeente helpen groenere tuinen een stuk beter tegen wateroverlast dan betegelde tuinen. Ook een waterton plaatsen is een mogelijkheid. Het water kan dan makkelijk ion de grond wegzakken.

Mensen in Crabbehof kunnen nu meedoen met de Operatie Steenbreek. Men kan dan een tegel uit de eigen tuin meenemen. In ruil voor de tegel krijgt men dan een plantje. Men kan ook inspiratie opdoen om de tuin helemaal watervriendelijk te maken. Een tuinontwerper geeft praktische informatie en tips voor de ideale inrichting van de tuin.

Operatie Steenbreek staat op 26 juni van 13.30 - 16.00 uur bij de wijkactiviteit van Wijk voor Wijk aan de Troelstraweg 180. Tot 1 juli kunnen men ook op Stadsboerderij Weizigt bij het Informatiepunt een tegel omruilen voor een plantje. Het Informatiepunt is elke woensdag, zaterdag en zondagmiddag geopend van 13.00 - 17.00 uur.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)