Politie hangt ook in Dordrecht nieuwe camera's op

13 november 2017 10:25

Ook in Dordrecht komen nieuwe camera's die kentekens registreren. Het gaat om negen stuks. De camera's zijn omstreden. De politie wil kentekengegevens vier weken opslaan. Ook als je niet verdacht bent.

In Dordrecht komen de nieuwe camera's  te hangen op de Merwedestraat bij de op- en afritten van de N3 en op de Wantijbrug waar nu al een flitspaal staat, op de Laan der Verenigde Naties en op de Mijlweg. Ze worden de komende weken geplaatst. Op de A16 staan ze al; bij de aansluiting van de N3 en net ten noorden van de Moerdijkbrug.


De politie wil in heel Nederland het aantal kentekenregistratiecamera's flink uitbreiden. Door alle langskomende nummerborden te registreren en op te slaan, zouden verdachte personen en gestolen auto's sneller opgespoord kunnen worden. De nieuwe camera's komen op binnenwegen, omdat je daar nu de al bestaande camera's op de snelwegen kan omzeilen.

De nieuwe camera's zijn geen flitspalen. Flitsers maken een foto van voertuigen die te hard rijden of door rood gaan. Ze worden geplaatst door het Openbaar Ministerie. De nieuwe, zogenoemde ANPR-camera's, maken ook een foto, maar die wordt gebruikt voor opsporing. Ze worden geplaatst door de politie en die wil de foto vier weken bewaren. De Eerste Kamer moet daar nog toestemming voor geven. De Tweede Kamer vindt het al goed dat ook kentekens van niet verdachte personen worden opgeslagen.

Foto: NOS

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)