Politieagenten op boevenpad

10 november 2017 08:33

De wijkagenten in Sterrenburg zijn er maar druk mee. Burgers attent maken dat hun huis voor inbrekers een doelwit is. Deuren die niet op slot zitten, een open raam met een container eronder en lichten die 's avonds uit staan kunnen allemaal rekenen op 'witte voetjes'.

Witte voetjes zijn papieren voetafdrukken die agenten neer leggen bij open deuren, ramen en schuifpuien in huizen en schuurtjes met de tekst "Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn…". Elk jaar weer gaat de politie in het najaar heel Dordt door om te waarschuwen.

Volgens wijkagent Martijn Berendsen is dit desondanks geen zinloze actie. "Als wij nu overal voetjes uitdelen, dan zitten de helft van de deuren en poorten die nu open staan volgende week op slot. Mensen moeten gewoon af en toe af geschud worden van 'O, ja, het is een kleine moeite om een haak er op te doen of wat dan ook."

De actie wordt in het najaar gehouden omdat dit traditioneel het moment is dat inbrekers toeslaan. Volgens wijkagent Jeroen Kromeich houden boeven nu eenmaal van opereren in het donker. "In het donker kan er makkelijker dan in de zomer gezien worden of mensen thuis zijn door lichten die niet branden. Daarnaast gaan de gordijnen vroeg dicht en zijn ramen gesloten. Iedereen zit in zijn eigen cocon en buren horen het bijvoorbeeld niet als er een raampje wordt gebroken."

Wij gingen een rondje mee op boevenpad met de wijkagenten van Sterrenburg, hun vondsten ziet u in de reportage.

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)