Pollers binnenstad open tijdens afsluiting Engelenburgergrug

De pollers op de Wijnstraat, Grotekerksplein-Grotekerksbuurt en Grote Markt zijn voorlopig open. Dit om binnenstadbewoners makkelijker in- en uit de stad te laten rijden zolang de Engelenburgerbrug afgesloten is omdat er werkzaamheden rondom plaatsvinden.

De werkzaamheden zijn op 23 april begonnen, de afsluiting veroorzaakte sindsdien verkeersproblemen. Dinsdagavond heeft de gemeente daarom besloten de pollers op diverse plaatsen in de binnenstad open te zetten, zo kan het verkeer op meerdere manieren de stad in- en uitrijden.

De brug is voor auto’s ontoegankelijk door de werkzaamheden rondom het Maartensgat, daardoor moeten ze omrijden via de Aardappelmarkt, Grote Markt en Wijnstraat. De kades moeten nu definitief bestraat worden. De pollers blijven open totdat de werkzaamheden rond de brug klaar zijn op 25 juli 2019.

Maar daarmee is de overlast voorlopig nog niet klaar. De Engelenburgerbrug moet uiteindelijk ook onderhanden genomen worden. Uit onderzoek bleek in februari dat de fundering van de brug groot onderhoud nodig heeft. Ook het brugdek kan een beurt gebruiken. Dit alles wordt in 2020 uitgevoerd.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)