Qbuzz: 'Zorg voor alternatief vervoer'

Vervoersmaatschappij Qbuzz en de NS staken aankomende dinsdag. De bussen en treinen zullen die dag minder of helemaal niet rijden. Qbuzz adviseert mensen alternatief vervoer te regelen. In hoeverre de staking de MerwedeLingeLijn raakt, is op dit moment nog niet bekend.

De werknemers in het streekvervoer doen mee aan de staking voor een beter pensioen. De bonden zeggen tegen RTV Rijnmond, dat nieuwe actie nodig is omdat er nog geen zicht is op een pensioenakkoord. Eind vorig jaar mislukte het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen. "We vinden het vervelend voor reizigers, maar we doen dit ook voor hen", aldus Brigitta Paas, bestuurder bij FNV Streekvervoer. "Voor een goed pensioen voor iedereen. Het is tijd dat het kabinet over de brug komt."

De NS laat op haar website weten begrip te hebben voor de zorgen over pensioenen, maar dat ze het jammer vinden dat opnieuw gekozen is voor een middel waar de reizigers zeer veel hinder van ondervinden. Reizigers worden de dupe van een conflict waar NS geen partij in is.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)