Rotonde bij Wilgenwende?

Om de wijk Wilgenwende beter te ontsluiten kan op de kruising van de Laan van Nieuw Groenhove en de toerit van de N3 een rotonde worden aangelegd.

Dat is de conclusie van een rapport van bureau Goudappel/Coffeng over de verkeerssituatie ter plaatse. De wijkbewoners kunnen tijdens de ochtendspits de wijk moeilijk uit en er ‘s avonds moeilijk in.
De situatie zou een stuk overzichtelijker worden op een rotonde en zou ook verbeteren doordat de naderingssnelheid bij een rotonde gewoonlijk lager is. Doordat verkeer uit Sterrenburg voorrang heeft moet nu vaak stevig worden afgeremd voor de kruising, waardoor het verkeer op de invoegstrook opstroopt.
Weliswaar zal de vernieuwing van de aansluiting N3/A16 de druk wat verlichten, maar er zullen ongetwijfeld files in de wijk blijven voorkomen.

Ook aanleg van een tweede hoofdaansluiting is bekeken. Die zou vele miljoenen gaan kosten en grote impact op de omgeving betekenen.

De gemeente gaat de uitkomst van het onderzoek bespreken met Rijkswaterstaat en hoopt een voorstel met kostenraming aan de raad te doen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)