Sambal en wierook: Pasar Malam van start

12 augustus 2019 11:49

De grootste gratis toegankelijke Pasar Malam is weer neergestreken in de stad. Het centrum wordt de komende vier dagen omgetoverd tot één grote Indische markt. Met wierook, sambal, sieraden, kunst maar vooral veel lekker eten.

Speciaal voor mensen met Indische of Molukse roots is de markt een feest der herkenning. "Ik ben op mijn veertiende vertrokken uit Indonesië. Ik weet niet alles meer, maar dit nog wel: Tjendol," vertelt een van de bezoekers terwijl ze geniet van het koude drankje van suiker en kokos. Iedereen die van lekker Indisch eten houdt kan sowieso zijn hart ophalen. Naast 100 kramen met snuisterijen zijn er meer dan 20 restaurants op de markt te vinden. Waaronder die van de Dordtse Vera Andreas. Voor haar is 2019 een speciale editie. De bedenkster van de Dordtse Pasar viert donderdag het 45-jarig jubileum van haar winkel Toko Y-von.

Naast veel eten is er dit jaar ook weer veel muziek. Voorheen was er een groot podium op het Statenplein en een kleinere op de Sarisgang. Maar de laatstgenoemde is verplaatst naar het Achterdam en is omgedoopt tot Edu Schalk Podium. Vernoemd naar de Dordtse ras-entertainer Edu Schalk. Een uitgebreid overzicht van de optredens is hier te vinden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)