Samen ontbijten tegen de eenzaamheid

Croissantjes, beignets en paasstol: twintig ouderen en vrijwilligers lieten het zich donderdagochtend goed smaken in het Gastenhuis in Dordrecht. Het paasontbijt werd aangeboden door Nobel's Brood uit Dordrecht in het kader van de campagne #jebentnietalleen.

Met dit initiatief haken de gemeente, lokale ondernemers en de kerken aan bij het thema van The Passion, dat dit jaar #jebentnietalleen is. Allerlei projecten worden bedacht om mensen met eenzaamheid uit het slop te halen. Zo bedacht Nobel's Brood het paasontbijt voor de ouderen in het verzorgingshuis.

"Maar eigenlijk hoop ik dat het een soort estafette zal worden van ondernemers die meewerken aan dit soort initiatieven", laat bakker Sander Nobel weten. "Dan kunnen we met elkaar zorgen dat er elke maand iets wordt georganiseerd voor kwetsbare of eenzame Dordtenaren."

Mevrouw Alie Houwing, bewoner van Het Gastenhuis, schaart zichzelf niet onder de kwetsbare ouderen. "Ik heb een hele lieve familie achter me, hoor!", vertelt ze, terwijl ze een hapje neemt van een plak koek met honing.

www.youtube.com/watch?v=X-FmvxcAfCE&t

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)