Slechte informatievoorziening rondom Leger des Heils

"Het college had de raad en de omwonenden beter moeten informeren over de verhuizing van het Leger des Heils." Volgens Karin Castelijn, raadslid van GroenLinks, had het dan misschien niet zo uit de hand gelopen. Buurtbewoners van het Kromhout voelden zich niet gehoord door de gemeente en besloten eind vorig jaar afval te dumpen op de stoep van het stadskantoor.

In de commissievergadering werden dinsdagavond alle feiten rondom de verhuizing van de dagopvang het Leger des Heils van de Dubbeldamseweg-Noord naar de Kromhout nog eens op een rijtje gezet. En het gemeentebestuur geeft toe dat het misschien anders en beter had gekund. Maar die verhuizing zou sowieso door zijn gegaan.

Wethouder Heijkoop: "Er is wel goed over nagedacht. Het is een lang traject geweest met veel tegenstrijdige belangen, maar we moeten ook omzien naar mensen die zwerven in de stad. We zijn ons er tegelijk wel bewust van dat we veel vragen van de omwonenden van het Kromhout."

Hoewel Castelijn de gang van zaken niet goed vindt, is ze er nog niet zeker van dat er consequenties aan de acties van het college verbonden moeten worden. "We hebben niet voor niets gevraagd om een politiek oordeel te vellen in de raad. Waarbij ik in ieder geval van beide wethouders (Sleeking en Heijkoop) wil horen hoe zij erop terugkijken."

Dat terugkijken moet later gebeuren. Verantwoordelijk wethouder Sleeking is met ziekteverlof. Heijkoop heeft het dossier overgenomen. Maar pas als Sleeking hersteld is, wordt het debat in de gemeenteraad gevoerd.

www.youtube.com/watch?v=AT35aFd3gqU&t=14s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)