Soap rond beroemde kauwgommuur

04 december 2018 17:50

Er lijkt een soap te ontstaan rond de beroemde kauwgommuur in de Tolbrugstraat (naast de voormalige V&D).

Al sinds jaar en dag worden aan deze muur kaugom geplakt. De gemeente heeft het al meerdere malen laten schoonmaken, maar steeds komt de kauwgom terug. Inmiddels is de muur een begrip geworden in en buiten Dordt.

Afgelopen vrijdag werd er door een reisbureau een wereldkaart opgehangen over een groot deel van de muur. Hier kan men met kauwgom aangeven wat een favoriete reisbestemming is.
De kauwgummuur is weer terug. Dordtse helden hebben het afschuwelijke reclamebord vannacht stiekem weggehaald zodat we weer kauwgom kunnen plakken op de muur van de Tolbrugstraat.
— Marco van Schaardenburgh (@Scharco) 4 december 2018

Blijkbaar werd dit niet door iedereen op prijs gesteld, want in de nacht van maandag op dinsdag werd de wereldkaart verwijderd. Dit werd groots aangekondigd op de Facebookagina Dordtse plaatjesmoppen voor eilandkids en Schapenkoppen. De platen van de kaart, werden aan de overkant teen de muur gezet.

Binnen de kortste keren was de wereldkaart weer teruggehangen. Verantwoordelijk voor dit laatste was projectmanager Voorstraat-Midden Minouche de Jong.

Ze kan er wel om lachen. “Het is grappig, maar het is toch iemand anders zijn bord. Als je het niet leuk vind, kun je mij toch bellen of het reisbureau. Maar er zijin altijd mensen die niets te doen hebben. Ik ben absoluut voor de kauwgommuur. Maar het is 2018 en bijna 2019. Jij draagt toch ook niet steeds je broeken van 2007. Het ging er niet om om de muur weg te halen.”

Eigenaar Frank Visch van de Travel Store kan er ook wel om lachen. “Er is in ieder geval reuring om en dat vind ik altijd positief. Maar we waren hier niet op uit. Als nieuwe ondernemer wilden we juist een ludieke actie in deze beroemde steeg.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)