Speciaal schilderij overhandigd tijdens Roze Ode aan de Synode

12 maart 2019 12:40

De stad Dordrecht krijgt vrijdag een kunstwerk dat in het teken staat van de LHBTI+-gemeenschap. Dit wordt overhandigd tijdens de Roze Ode aan de Synode in de Grote Kerk.

Dat congres besteed aandacht aan de positie van de LHBTI+-gemeenschap binnen de kerken. Speciaal voor deze gelegenheid maakt Bart Rombout een schilderij. Hij zegt dat het kunstwerk moet staan voor verbinding en gelijkheid.
"De inspiratiebron voor dit werk is de nieuwe vlag, die tijdens het congres ook onthuld wordt."

Die vlag krijgt minister van Engelshoven tijdens het congres. Die is ontworpen zodat kerken, moskeeën en andere religieuze instanties kunnen laten zien dat lhbti'ers welkom zijn. De nieuw ontworpen vlag is geen vervanging voor de overbekende regenboogvlag, maar een aanvulling voor een specifieke groep binnen de lhbti+-gemeenschap.

De opdracht voor het kunstwerk is gegeven door de Dordrecht Pride. Lennart Lenskens van de Dordrecht Pride zegt dat het doel van het congres is dat de LHBTI'ers meer zichzelf moeten kunnen zijn binnen de kerk. "Na het harde debat rondom de Nashville-verklaring, willen we juist meer de verbinding uitstralen."

De verklaring werd eerder dit jaar ondertekend door veel christelijke dominees en voorgangers. In die verklaring wordt homoseksualiteit afgekeurd.

De Dordrecht Pride hoopt dat het schilderij goed ontvangen wordt door het gemeentebestuur en dat het mogelijk komt te hangen in het Stadskantoor.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)