Speciale Europese vermelding voor About Art Nouveau Blog van Olga Harmsen

13 juni 2019 16:46

Blogger Olga Harmsen heeft op 4 juni een speciale vermelding gekregen van de Europese Commissie voor haar About Art Nouveau blog. Ze heeft de onderscheiding gekregen omdat haar Engelstalige blog bijdraagt aan het behoud en de verbetering van het Europese culturele erfgoed.

De jury van Europa Nostra roemt haar blog als volgt: “Het is een belangrijke herinnering van een fenomeen uit de twintigste eeuw. Dit project toont Art Nouveau in zijn vele dimensies en brengt het dichter bij een geïnteresseerd publiek.”

Art Nouveau is een kunst- en architectuurstroming die bestond van 1890 tot 1914 in Europa. “Mijn doel is op een gegeven moment geworden om de Nederlandse Art Nouveau wat meer bekendheid te geven onder buitenlandse en Nederlandse volgers", legt Olga Harmsen uit waarom ze in 2012 met haar blog begon.

"Heel veel mensen zeggen ‘Art Nouveau met wapperende jurken en bloemetjes hebben we toch helemaal niet in Nederland?’. Dus wil ik benadrukken wat we wel hebben en dat zet ik af tegenover Art Nouveau artikelen uit het buitenland. Zo kan ik Nederlandse Art Nouveau in contrast zetten tegenover buitenlandse maar ook de overeenkomsten. Ik hoop dat alle mensen die mij volgen daar ook veel van leren.”


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)