Dordrecht, Netherlands

Sportclubs vragen nieuw overleg met gemeente over parkeerchaos

De sportverenigingen in Stadspolders willen opnieuw met de gemeente in gesprek. Ze zijn ontevreden over het besluit van de gemeenteraad om niet te investeren in extra parkeerplaatsen en een omleidingsroute bij de sportvelden.
Robert van Loon | 16 februari 2019 14:41 | Aangepast op 16 februari 2019 14:41
"De parkeerdrukte is enorm, dat speelt al zo'n vijf à zes jaar en daar moet nu eindelijk een oplossing voor komen", aldus voorzitter Ronald Groesbeek van voetbalvereniging Oranje-Wit.
Samen met zijn collega van de naastgelegen korfbalvereniging Oranje-Wit doet hij deze zaterdagmorgen zijn beklag. "Niets doen is geen oplossing. Stel je voor dat er iemand gewond raakt, dan kunnen de hulpdiensten niet ter plaatse komen."


Te duur

De verenigingen hebben een plan gemaakt waarbij het parkeerterrein met 34 plaatsen wordt vergroot en nieuwe fietspaden het auto- en fietsverkeer van elkaar moeten scheiden. Dinsdag bleek dat de raad dit plan te duur vindt. De kosten zouden zo'n vier ton zijn.


Groesbeek: "Het grootste probleem is de doorstroming: het moet breder gemaakt worden. Wat is de gemeente nou meer waard: Een mensenleven of vier ton?"

Deze zaterdagmorgen heeft een touringcar duidelijk moeite om een draai te maken op het parkeerterrein. Auto's staan in de berm geparkeerd. De doorgang is op sommige plekken te smal om twee auto's te laten passeren. Het leidt tot gescheld en frustratie onder bezoekers.



Stukje lopen

"Mijn auto staat hier verderop, dus ik heb een stukje moeten lopen", zegt een bezoekster. "Het is nu lekker weer, maar ik kan me voorstellen dat als het regent je dat minder leuk vindt."


"Ik snap dat het een lastig probleem is voor de verenigingen, ik weet ook niet zo goed wat de oplossing moet zijn. Maar we zouden wel vaker met meerdere mensen in één auto naar de club kunnen komen. Je ziet nu nog veel mensen alleen in de auto zitten."

Een andere bezoeker erkent dat de fiets een beter alternatief is."Maar we zitten hier met vier verenigingen en je kunt niet verwachten dat de leden en bezoekers allemaal met de fiets komen. Wij verzamelen nu al ergens anders in de stad als we moeten uitspelen, maar dat is niet echt het clubgevoel wat je wilt."

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Dordrecht stapt over op turfvrije potgrond

De gemeente Dordrecht stopt met het inkopen van potgrond met turf. In plaats daarvan gaat de gemeent...

Onderwijsmuseum zoekt kinderen voor kinderbestuur

Hoe maak je een museum aantrekkelijk voor kinderen? Om daar een antwoord op te krijgen, zoekt het Na...

Alternatieven voor veerpont Kop van ´t Land zijn er, maar worden niet ingehuurd

Van een boot voor alleen voetgangers, tot één waar fietsers en automobilisten mee kunnen worden ove...

Deze woensdag in Via Cultura: ondernemersfonds, Stil de Tijd en jubileum voor muziekwinkel

In Via Cultura deze keer een aflevering van de weekeditie, waarin presentatrice Jasmijn Thomassen i...

Op safari in Dordt: hier vind je de 'Big Five'

Een grote, stalen olifant siert sinds afgelopen weekend de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Een ode aan de ...

Internationaal straattheater vermaakt publiek tijdens Dordt Pakt uit

Onder het motto ‘Dordtse ondernemers zetten de bloemetjes buiten’ wordt aanstaande zaterdag 20 april...