Statenplein vol oude Citroëns

Terug naar de tijd van toen op het Statenplein. Daar stonden zondagmiddag een hoop oude Citroëns geparkeerd. Dat was niet zomaar een allegaartje, het het waren namelijk allemaal Traction Avans.

De Haagse vereniging van liefhebbers van de auto’s deed Dordrecht aan tijdens een rondrit. “Het is een concept waarbij we in de ochtend beginnen met een brunch en koffie. Daarna maken we een rit naar een vooraf bepaalde bestemming om te wandelen”, legt clublid Huub Wessels uit. “We hebben nu voor Dordrecht gekozen want, het is een mooie historische stad.”


De leden die dit weekend meereden kwamen onder andere uit Den Haag en Leiden. Veel van hen waren niet bekend met de stad, daarom kregen ze een rondleiding van gidsen van het Gilde.

De Traction Avans zijn gebouwd in de jaren 1934 tot en met 1957. Er zijn er, volgens Wessels zo’n 750.000 van gebouwd. Naar schatting zijn er in Nederland nog 1500 van.

Er waren zondag ook wat vreemde eenden in de bijt, van sommige oldtimer-eigenaren was de Traction nog niet rijklaar en dus namen ze een andere oldtimer mee, zoals een Peugeot 404 meerijden. www.youtu.be/udqGnq61-pY 

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)