Stichting Stedenband Dordrecht-Bamenda vraagt om hulp

19 februari 2019 17:39

De burgeroorlog in de Dordtse zusterstad Bamenda in Kameroen heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Van 4 tot en met 14 februari zijn tijdens een zogenaamde ‘lockdown’ vreselijke mensenrechtenschendingen gepleegd. Dat kan zo niet langer vindt de Stichting Stedenband Dordrecht-Bamenda.

Zo werd een ziekenhuis in brand gestoken, waarbij patiënten die niet konden lopen levend verbrand zijn. Ook werden jongeren gearresteerd, huizen vernield en is er een tot nu toe onbekend aantal doden gevallen. De Stedenband trekt voor de verbetering van de situatie in Kameroen aan de bel bij Europarlementariërs.

"We hebben aan hen gevraagd of ze alsjeblieft met een mensenrechtenresolutie komen, die de mensenrechtenschendingen van beide kanten veroordeeld en aanmaant tot een dialoog en staakt het vuren."

Spanningen in hun land is voor Kameroen niet vreemd. Enige spanning tussen het Frans- en Engelstalige deel van Kameroen is er sinds de onafhankelijkheid in de jaren ’60 altijd wel geweest. Maar de huidige crisis vindt zijn oorsprong in 2016. Wat destijds begon met vreedzame protesten, is in de loop der tijd veranderd in een steeds gewelddadiger conflict tussen Kameroense veiligheidstroepen en gewapende separatisten die een Engelstalige staat hebben uitgeroepen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)