Studenten Da Vinci zamelen spijkerbroeken in voor isolatie

De meeste mensen gooien hun spijkerbroek als hij niet meer past waarschijnlijk weg, maar dat is niet nodig: spijkerbroeken zijn ook prima isolatiemateriaal. Studenten van het Da Vinci College zijn nu gestart met een inzamelingsactie van spijkerbroeken, om de kleding zo een tweede leven te geven.

Dit is onderdeel van een landelijke ontwerpwedstrijd van SLIMcirculair. De leerlingen maken een ontwerp om een gebouw te verduurzamen. In opdracht van de gemeente hebben de studenten gekozen voor de Biesboschhal.

Isolatie houdt in dat de warmte in een gebouw beter blijft hangen en de kou buiten blijft. Zo wordt er minder energie verbruikt en dat is duurzamer. Er zijn tal van materialen te gebruiken voor die isolatie, waaronder dus de resten van spijkerstof.

Twee van de leerlingen, Jelle en Willem, hebben samen de kisten getimmerd die ze gebruiken voor het inzamelen van de broeken. "Wij hopen dat mensen oude spijkerbroeken willen geven, want voor het gedeelte van de Biesboschhal dat wij willen isoleren, hebben wij er 2000 nodig."

Wanneer de Biesboschhal daadwerkelijk met spijkerbroeken geïsoleerd gaat worden, is niet bekend.
https://www.youtube.com/watch?v=257QtajbXso&t=1s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)