Dordrecht, Netherlands

Supporters en directie vrezen voortbestaan FC Dordrecht: 'Mensen voelen zich bedonderd'

Vorige week luidde Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, al de noodklok na het afwijzen van het nieuwe stadionplan aan de Krommedijk door de coalitie van de gemeente Dordrecht. "We zagen dit totaal niet aankomen."
Dennis Koorevaar | 11 december 2019 14:07 | Aangepast op 11 december 2019 14:07
De Zeeuw doelt op eerdere gesprekken die hij met de gemeente voerde. "Het is een nijpende situatie. Het is de vernieuwing van het hele park. Het gaat niet alleen om het stadion, maar ook alles eromheen. De gemeente Dordrecht gaf aan dat dit een goed initiatief is. Ze hebben een positief advies gegeven aan de coalitie, maar de coalitie heeft de deur naar ons hard dichtgegooid."

Ook Emiel Grootenboer, voorzitter van de supportersvereniging van FC Dordrecht, vindt de keuze van de gemeente onbegrijpelijk. "Dit sloeg in als een bom. We waren verbijsterd. We zijn al vijftien jaar bezig met een nieuw stadion. Met dit plan, dat geregisseerd werd door de gemeente, had ik het idee dat we een stap zouden zetten."

"Mensen voelen zich gewoon bedonderd", beschrijft Grootenboer het gevoel dat onder de supporters leeft. "Eerdere plannen sneuvelden omdat er geen commercie mag komen op deze locatie. De gemeente gaf aan dat er geschakeld moest worden naar maatschappelijke instellingen. Maar als het puntje bij paaltje komt, wordt een goed plan voor heel het sportpark Krommedijk afgeschoten. In mijn optiek is het politieke onwil."

De Zeeuw begrijpt de zorgen van de supporters over de situatie bij FC Dordrecht. "Het is natuurlijk ook zorgelijk. Ik probeer iedereen gerust te stellen. Waar wij nu echt voor moeten zorgen, is dat het duidelijk wordt dat het plan niet alleen om FC Dordrecht draait", benadrukt De Zeeuw. "Het draait ook om de breedtesport en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gemeente hoeft niet voor FC Dordrecht garant te staan, ze moeten naar ons gaan luisteren. Dan denk ik dat het toch goed gaat aflopen."

Ook de supporters roeren zich op de achtergrond voor het behoud van hun club. "We zijn met een hoop acties bezig", doet Grootenboer uit de doeken. "Ik zag al een inzamelingsactie voorbij komen. Vijf jongens hebben hier in het supportershome een tekening gemaakt hoe het clublogo eruit kan zien als een groot merk als Red Bull achter de club zou gaan staan. Er is genoeg reuring binnen de club om de gemeente en sponsoren te laten zien dat er absoluut draagvlak is voor een mooie betaald voetbalorganisatie op het eiland."

BRON: RTV RIJNMOND

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Lees ook

Verkeerschaos centrum: 'We moeten door de zure appel heen'

Het zal velen afgelopen zaterdag zijn opgevallen: de effecten van de wegwerkzaamheden in de stad. Er...

'Ook NAC-supporters genoten stiekem van FC Dordrecht'

De Dordtse wondertrein blijft maar doordenderen. Ondanks een stroeve start (en een merkwaardig incid...

112-nieuws: telefoon belt zelf 112 en Papendrechter verdacht van phising

Nietsvermoedend rijdt een automobilist dinsdagavond weg bij de Grote Nes in Oud-Alblas. Het geluid v...

‘Heeft Nielson een zoontje gekregen?’ Dordtenaren verrast met beschuit met muisjes

Geboortenieuws op het Stadhuis: burgemeester Wouter Kolff is opnieuw vader geworden. En daar zijn Do...

Dordrecht stapt over op turfvrije potgrond

De gemeente Dordrecht stopt met het inkopen van potgrond met turf. In plaats daarvan gaat de gemeent...

Onderwijsmuseum zoekt kinderen voor kinderbestuur

Hoe maak je een museum aantrekkelijk voor kinderen? Om daar een antwoord op te krijgen, zoekt het Na...