Tips voor examens op radio

Voor eindejaars van het middelbare school breekt een spannende tijd aan. De eindexamens zijn weer van start gegaan. En dan kunnen die leerlingen alle hulp goed gebruiken, bedachten Nanda van Heteren en Enrico de Wolf. Daarom organiseren ze aanstaande zondag een radiomarathon speciaal gericht op de eindexamens.

Nanda en Enrico presenteren iedere vrijdag hun eigen radioprogramma (De Grote Vrijdagavondshow) op Drechtstad FM. Die duurt twee uur, maar op 12 mei kruipen ze voor maar liefst zes uur de studio in. "We wilden altijd nog eens een marathonuitzending maken en daarnaast wilden we ook aandacht besteden aan de examens. Zo werd één en één twee," vertelt Nanda.

Tijdens live-uitzending komen docenten van alle examenvakken langs om vragen van luisteraars te beantwoorden. Ook is er een arts aanwezig die vertelt hoe je het beste kunt ontspannen. En dat laatste zal zeker nodig zijn, denkt Enrico, die zelf docent is. "Die examens zijn dan net twee dagen bezig en ik kan me zomaar voorstellen dat je dan van die eerste examens best een beetje in paniek bent geraakt. En wij gaan proberen om het weer terug te brengen zodanig dat je wel lekker die examenperiode doorkomt."


De marathonuitzending is zondag 12 mei te beluisteren van 12.00 tot 18.00 uur via 95.7 FM, Drechtstadfm.nl en via de Facebookpagina van Drechtstad FM.

https://youtu.be/0PkONg8lTrU

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)