Dordrecht, Netherlands

TopASz Award: belt als ze kan eerder een uitslag door

Het ziekenhuis. We komen er liever niet, maar als we er zijn worden we graag zo goed mogelijk geholpen. Het Albert Schweitzer ziekenhuis zet met de TopASz Award jaarlijks de arts, medewerker of afdeling in het zonnetje die zich extra heeft ingezet voor de patiënt.
Jordy Nijenhuis | 2 januari 2019 17:03 | Aangepast op 2 januari 2019 17:03
Een recordaantal van 338 mensen heeft dit jaar hun favoriete zorgmedewerker aangedragen bij het ziekenhuis. De Cliëntenraad heeft vijf genomineerden gekozen voor de TopASz Award 2018. Verslaggever Jordy Nijenhuis gaat met alle genomineerden op pad. Woensdag gaat hij op bezoek bij verpleegkundig specialist Chirurgie, Lesley Koet.

"Ze heeft ons super begeleidt in ons proces.”, schrijft een patiënt bij de nominatie voor Koet. “Is altijd begripvol, eerlijk, meelevend en zeer duidelijk!! Belt ook eerder als ze tijd heeft om een uitslag door te geven."


“De vriendelijkheid ten top”, schrijft een ander op Facebook. De zus van een patiënt van Koet vult aan: “Voor mijn broer altijd zo aardig, mijn zoon en ik komen dan mee. En kundig.”


Een heel goed gevoel

Lesley Koet is verpleegkundig specialist op de afdeling Chirurgie. Ze begeleidt daarbij met name patiënten met darmkanker van begin tot het eind: vanaf de diagnose, de behandeling tot aan de controleperiode erna.


“Ik kan vaak vaak voor de patiënt het verschil kan maken in hoe ze het proces ervaren. Ik zet mij heel hard in om het vervelende wat een patiënt moet doorstaan, zo goed mogelijk te laten verlopen.”


Voor Koet is de nominatie een bekroning op alle energie die ze in haar werk stopt om het zo goed mogelijk voor patiënten te organiseren.


“Ik voel me heel erg vereerd en het is een heel goed gevoel dat de patiënt laat weten dat ze waarderen wat ik hier doe.”


Ontvangstruimte

Naast verpleegkundig specialist Chirurgie Lesley Koet, zijn ook de poliklinische apotheek, de kinderartsen en verpleegkundig specialist Kindergeneeskunde, maag-darm-leverarts Ruud Beukers en de kinderartsen en neuroloog Janet de Beukelaar genomineerd. Van alle vijf de genomineerden heeft TV Dordrecht een portret gemaakt. Die worden uitgezonden in de laatste week van 2018 en de eerste week van 2019.


Een jury onder leiding van burgemeester Wouter Kolff besluit wie de award wint. Het geldbedrag wordt op de afdeling besteed voor meer patiëntvriendelijkheid. Als Lesley Koet wint, komt er op de afdeling een ‘ontvangstruimte’.


“Wij hebben nu weinig mogelijkheden voor patiënten om zich even terug te trekken op het moment dat ze slecht nieuws hebben gehad of even tijd voor zichzelf nodig hebben. Daar zouden we graag een ontvangstruimte voor willen, zodat een patiënt niet direct door naar huis moet terwijl hij nog de emoties moet verwerken van wat hij net te horen heeft gekregen.”


Op 10 januari 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het ziekenhuis.

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

300 Dordtenaren herdenken Navalny met lichtjestocht: ‘Heel indrukwekkend’

Een stille stoet van Dordtenaren trok woensdagavond door de binnenstad. Ze liepen van het Hof naar h...

Ongeluk tussen auto en vrachtwagen, A15 naar verwachting tot 16:00 uur dicht

Op de A15 ter hoogte van Ridderkerk is donderdagmiddag een vrachtwagen op een personenauto geklapt. ...

Schuurbrand in Papendrecht door fietsaccu

Een schuur van een woning aan de Douwes Dekkerlaan in Papendrecht is donderdagmorgen helemaal uitgeb...

Autoschade schering en inslag op het Geldelozepad

Bewoners van het Geldelozepad in het centrum van Dordrecht willen dat de gemeente iets doet aan het ...

Tientallen vluchtelingen uit Dordtse Oekraïne-opvang gezet: 'Die kunnen terug naar veilig land'

In de Dordtse opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne wordt de komende weken ruimte vrijgemaakt om ni...

Ssst! Nachtrust in de Biesbosch moet dieren beschermen

Staatsbosheer voert vanaf 31 maart een nieuwe maatregel in om de biodiversiteit in de Biesbosch een ...