TopASz Award: belt als ze kan eerder een uitslag door

02 januari 2019 17:03

Het ziekenhuis. We komen er liever niet, maar als we er zijn worden we graag zo goed mogelijk geholpen. Het Albert Schweitzer ziekenhuis zet met de TopASz Award jaarlijks de arts, medewerker of afdeling in het zonnetje die zich extra heeft ingezet voor de patiënt.

Een recordaantal van 338 mensen heeft dit jaar hun favoriete zorgmedewerker aangedragen bij het ziekenhuis. De Cliëntenraad heeft vijf genomineerden gekozen voor de TopASz Award 2018. Verslaggever Jordy Nijenhuis gaat met alle genomineerden op pad. Woensdag gaat hij op bezoek bij verpleegkundig specialist Chirurgie, Lesley Koet.

"Ze heeft ons super begeleidt in ons proces.”, schrijft een patiënt bij de nominatie voor Koet. “Is altijd begripvol, eerlijk, meelevend en zeer duidelijk!! Belt ook eerder als ze tijd heeft om een uitslag door te geven."

“De vriendelijkheid ten top”, schrijft een ander op Facebook. De zus van een patiënt van Koet vult aan: “Voor mijn broer altijd zo aardig, mijn zoon en ik komen dan mee. En kundig.”

Een heel goed gevoel
Lesley Koet is verpleegkundig specialist op de afdeling Chirurgie. Ze begeleidt daarbij met name patiënten met darmkanker van begin tot het eind: vanaf de diagnose, de behandeling tot aan de controleperiode erna.

“Ik kan vaak vaak voor de patiënt het verschil kan maken in hoe ze het proces ervaren. Ik zet mij heel hard in om het vervelende wat een patiënt moet doorstaan, zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Voor Koet is de nominatie een bekroning op alle energie die ze in haar werk stopt om het zo goed mogelijk voor patiënten te organiseren.

“Ik voel me heel erg vereerd en het is een heel goed gevoel dat de patiënt laat weten dat ze waarderen wat ik hier doe.”

Ontvangstruimte
Naast verpleegkundig specialist Chirurgie Lesley Koet, zijn ook de poliklinische apotheek, de kinderartsen en verpleegkundig specialist Kindergeneeskunde, maag-darm-leverarts Ruud Beukers en de kinderartsen en neuroloog Janet de Beukelaar genomineerd. Van alle vijf de genomineerden heeft TV Dordrecht een portret gemaakt. Die worden uitgezonden in de laatste week van 2018 en de eerste week van 2019.

Een jury onder leiding van burgemeester Wouter Kolff besluit wie de award wint. Het geldbedrag wordt op de afdeling besteed voor meer patiëntvriendelijkheid. Als Lesley Koet wint, komt er op de afdeling een ‘ontvangstruimte’.

“Wij hebben nu weinig mogelijkheden voor patiënten om zich even terug te trekken op het moment dat ze slecht nieuws hebben gehad of even tijd voor zichzelf nodig hebben. Daar zouden we graag een ontvangstruimte voor willen, zodat een patiënt niet direct door naar huis moet terwijl hij nog de emoties moet verwerken van wat hij net te horen heeft gekregen.”

Op 10 januari 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het ziekenhuis.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)